Proč Angličan Jude Bellingham řídil semifinále Eura 2024

Comments · 75 Views

Proč Angličan Jude Bellingham řídil semifinále Eura 2024

V prosinci 2021 byl Bellingham pokutován za své komentáře o Zweilovi po prohře Dortmundu 3:2 s Bayernem Mnichov, 43letý hráč byl shledán vinným ze své role ve skandálu s ovlivňováním zápasů v roce 2005 roli, čtyři roky před postupem do Bundesligy.

 

Německý rozhodčí Felix Zwayer, který bude ve středu řídit anglické semifinále Eura 2024 proti Nizozemsku, se zapletl s Judem Bellinghamem.

 

Třiačtyřicetiletý rozhodčí z Berlína povede do Levné Fotbalové dresy Borussia Dortmund celoněmecký tým rozhodčích. Pro Zweyla je to druhý zápas s Nizozemskem, který také rozhodl o výhře v posledních 16 letech nad Rumunskem.

 

Dříve Zvayl řídil první zápas Itálie proti Albánii a vítězství Portugalska nad Tureckem ve druhém kole skupinové fáze.

 

Německý hráč se ve středečním večerním zápase podělí o hřiště se záložníkem Three Lions Bellinghamem – oba mají k sobě těsné pouto.

 

 

V prosinci 2021 dostal Bellingham od DFB pokutu 40 000 eur (33 970 liber) za komentáře, které učinil o Zvaylovi po prohře Dortmundu 3:2 s Bayernem Mnichov.

 

Bellingham tvrdě kritizoval Zweilův výkon poté, co odmítl žádost o penaltu a nakonec udělil Levné Dětské Fotbalové dresy Bayern Munich penaltu kvůli míči od Matse Hummelse.

 

Sportovní soud německého fotbalového svazu vyhodnotil Bellinghamovy poznámky jako „nesportovní chování“.

 

Bellingham po zápase řekl ViaPlay: „Co jiného můžete očekávat od rozhodčího, který opravuje hru před nejdůležitějším zápasem v Německu?

 

"Pro mě to nebyl (pokutový kop). On (Hummels) se na míč nepodíval, tvrdě bojoval o míč a trefilo ho to. Ve hře je vidět spousta penalt."

 

Anglický reprezentant Bellingham odkazoval na Zwaylův šestiměsíční zákaz působení v Německém fotbalovém svazu v roce 2005 za jeho roli ve skandálu s ovlivňováním zápasů.

 

Zweyl přiznal, že čtyři roky před postupem do Bundesligy dostal peníze od Roberta Hoyzera. Hoyzel je bývalý rozhodčí, který byl suspendován za údajné zapojení do ovlivňování zápasů.

 

Zvayl, který následně dostal dvouměsíční zákaz činnosti rozhodčích, obhajoval své rozhodnutí po Bellinghamových komentářích a řekl Sky Germany: „Situace byla standardní rohový kop.

 

"Ve hře jsem viděl, že to byl jeden z Hummelsových doteků. Pro mě otázka zní: Je jeho paže natažená od těla? V reálném čase není jasné, zda jeho paže směřuje ke směru pohybu míče."

 

„Kontroloval jsem situaci u úředníka VAR v Kolíně nad Rýnem a poté jsem zkontroloval polohu paže.

 

„Videoasistent provedl vlastní hodnocení a uvedl, že poloha Hummelsových paží od těla byla nepřirozená.

 

"Nakonec evidentně zablokoval míč loktem a já rozhodl, že to byla penalta."

Comments